Project Dans

Aflevering 5

Show, creativiteit en techniek, de 7 danstalenten moeten laten zien dat ze het allemaal in zich hebben in de dansstijl Jazz. Met bolhoedjes, jazz hands, glitter en glamour lijkt het zo spontaan en luchtig, maar achter deze stijl schuilen een heleboel ingewikkelde technische passen die snel afgewisseld worden met swingende losse bewegingen.

Niet alle deelnemers voelen zich even zeker bij deze constante wisseling en sommigen worden onzeker. Jazz expert en choreografe Sigrid van Coillie, die zelf in grote theaterproducties heeft gestaan, doet haar uiterste best om de danstalenten om te vormen tot echte podiumbeesten. Samen met coaches Natascha en Shaker leert ze de dansers eerst 3 iconische jazz moves voor de Technische Opdracht.

Voor de Vrije Opdracht moeten de dansers naast een duo of triodans ook een groepsdans instuderen. Naast hun danstalent moeten ze laten zien dat ze zich goed kunnen inleven in hun rol. De verschillende choreografieën worden beoordeeld door de vakjury bestaande uit Ed Wubbe en Jennifer Romen en de publieksjury. Helaas eindigt voor één van de dansers de droom om “de beste allround danser van Nederland” te worden.